Parkeermaatregelen Scheveningen/Duindorp

Vanaf 1 oktober 2023 is de begintijd van betaald parkeren in bijna heel vergunningsgebied Scheveningen/Duindorp weer 13.00 uur. In de haven is dit vanaf 18.00 uur. Er komt een beoordeling van de parkeermaatregelen die tussen 1 juni en 1 oktober 2023 golden. Het parkeerbeleid wordt opnieuw bekeken en als dat nodig is, aangepast. Voor de proef vergunninghoudersparkeren komt een aparte tussentijdse beoordeling.

Sinds 1 mei 2023 heeft de gemeente een proef vergunninghoudersparkeren. In Scheveningen gaat het om de volgende straten: Seinpostduin, Jongeneelstraat, PellenaerstraatHarteveltstraat en Gevers Deynootweg (parkeerterrein bij de Oranjeflats).

De parkeerdruk is in deze straten hoog. Dit komt vooral door strandbezoekers. Om bezoekers ertoe te bewegen de parkeergarages en parkeerterreinen te gebruiken, zijn deze straten een vergunninghouderszone. De proef duurt een jaar en er is een tussentijdse evaluatie. Iedereen met een parkeervergunning voor bewoners, bedrijven of bezoekers voor het gebied Scheveningen/Duindorp mag ik het gebied parkeren.

Dagkaart parkeren

Met borden maakt de gemeente duidelijk dat de parkeerplaatsen bedoeld zijn voor vergunninghouders van het gebied Scheveningen/Duindorp. Niet-vergunninghouders mogen alleen tegen betaling van een dagkaart van € 50 parkeren. Voor een minuut of uur betalen kan niet meer. Zonder dagkaart kan de gemeente niet-vergunninghouders bij een controle een naheffingsaanslag geven. Of een wielklem geven. Uiteindelijk kan de gemeente de auto zelfs wegslepen. Voor vergunninghouders verandert er niets. Met een parkeervergunning of bezoekersvergunning kunt u gewoon parkeren.

Voor vragen over uw parkeer- of bezoekersvergunning u mailen naar parkeervergunningen@denhaag.nl of bellen naar 14070.